Responsive websites

Bij responsive webdesign past de website zich aan aan de schermdimensies van het apparaat waarop de gebruiker de website bezoekt. CSS en media queries bepalen hoe de website er uit komt te zien. Op basis van een fluid grid wordt de website opgebouwd. Containers (blokken) verplaatsen of ritsen in elkaar, afhankelijk van de device waarop de website wordt bekeken. Afbeeldingen schalen en passen zich aan aan de beschikbare ruimte in de box.

Over het algemeen bevat een responsive website voor de mobiele device alle functionaliteit die de bezoeker op een PC ook heeft. Bekijk hier een voorbeeld van een responsive website.

Mobiele apparaten in opkomst

Mobiele apparaten zijn in opkomst. Zo wordt voorspeld dat er in 2013 meer mensen via een mobiel apparaat op het internet zullen surfen dan via een gewone computer. Daarbij wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van netbooks (kleine laptops) en zijn tegelijkertijd ook beeldschermen van groot formaat in opkomst. Het resultaat daarvan is dat er simpelweg geen standaard beeldscherm resolutie is waarvoor ontworpen kan worden. Terwijl het een paar jaar geleden nog voldoende was om een website er goed uit te laten zien op 1024×768 pixels en te zorgen dat alles functioneerde op de overige resoluties, is dat nu niet meer van toepassing. Uit de hiervoor beschreven situatie is een nieuwe stroming ontstaan, welke responsive webdesign wordt genoemd.

Wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van responsive website ontwerp?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op