FAQs

Q?Wat is een Content Management Systeem?
A.

Een Content Management Systeem (CMS) is een systeem waarmee men, volgens een vooraf bepaald standaard, websites kan opzetten. Een CMS bestaat meestal uit verschillende modules zoals webdesign, statistieken maar ook instellingen etc. Vaak beschikt een CMS ook over een ingebouwd ad management systeem. Voor bedrijven met een complexe website kan een CMS veel tijd (en dus geld) besparen. In een CMS kunnen eenvoudig pagina’s worden gewijzigd en worden teruggevonden.

Q?Wat is WordPress?
A.

WordPress is het grootste Open Source Blog software ter wereld. Naar schatting draaien er wereldwijd al meer dan 12,5 miljoen blogs. Door middel van templates (themes) is de opmaak van pagina’s aan te passen, zodat je geen gebruik hoeft te maken van de standaard vormgeving die WordPress levert.

Q?Wat is een Template?
A.

Een template is een basis document welke wordt gebruikt om een website te maken. Vanuit dit basisdocument wordt de gehele website gebouwd.

Een template bevat html-code en gebruikt, in een ideale situatie, een externe stylesheet om de vormgeving, zoals kleuren en lettertypen, te regelen. In de html code worden contentblokken gedefinieerd, zoals een header, footer, menu en een blok voor de broodtekst. Deze bevatten zogenaamde templatevariabelen die door een parser worden vervangen door de uiteindelijke inhoud. Een template is dus als het ware een sjabloon of in deze situatie een blauwdruk voor de htmlopzet van een webpagina.

Q?Wat is een Plug-in?
A.

Een plug-in (ook wel invoegtoepassing) is een aanvulling op een website. Plug-ins worden over het algemeen gemaakt om een website uit te breiden of meer mogelijkheden te geven. Een plug-in heeft het CMS nodig om te kunnen werken en kan niet standalone draaien. Soms worden er wel speciale standalone versies uitgebracht.